Auditor NEN7510 onder de indruk van de AAD & HIM.

Bij de ontwikkeling van het Autorisatie Analyse Dashboard (AAD) en de HiX Inzage Monitor (HIM) is de ’Gedragslijn toegangsbeveiliging digitale patiëntendossier’ van de NVZ en NfU als uitgangspunt genomen. De gedragslijn is een verdere en meer praktische uitwerking van de NEN7510 waar een zorginstelling aan moet voldoen. Om te laten zien dat men daadwerkelijk aan deze norm voldoet, vindt periodiek een audit plaats voor certificering. Onlangs kregen wij van één van de ziekenhuizen na een audit het volgende compliment over de AAD & HIM:

“Afgelopen woensdag hebben wij een audit gehad van de NEN7510 en ik wil jullie een compliment geven voor de AAD en HIM. Doordat de story’s beschreven stonden kon ik heel goed uitleggen hoe wij inzages in het EPD loggen en controleren.

De auditor was er erg van onder de indruk”

De AAD & HIM zijn misschien wel onze beste voorbeelden hoe complexe processen binnen het EPD inzichtelijk en toegankelijk gemaakt kunnen worden. Samen met de gebruikers van de AAD & HIM hebben we een groot aantal story’s gerealiseerd die direct de focus leggen op fouten in de autorisatie of op verdachte inzages in het EPD. De toelichting op de stories wordt direct in het dashboard weergegeven, wat het gebruik van de dashboards nog vriendelijker maakt.

De clinical apps AAD & HIM hebben HiX als bron, eventueel aangevuld met gegevens over de medewerkers vanuit het HR-systeem (AFAS). De dashboards zijn beschikbaar voor Qlik Sense en PowerBI.

Meer weten, of wil je jouw ideeën hierover eens tegen ons aanhouden, stuur een bericht naar Bas@iconhc.nl.