Deelnemers van de Round Table maken kennis met de nieuwste ontwikkelingen rondom de AAD & HIM

Dinsdag 26 september verzamelde zich 25 Functionarissen Gegevensbescherming (FG), Privacy Officers en Functioneel beheerders Autorisatie HiX in onze arena te Zeist. Allen doen mee met ons shared innovations programma Autorisatie & Inzage EPD. De deelnemers maakten kennis met de nieuwste ontwikkelingen rondom de clinical apps AAD & HIM en deelden in een informele sfeer ervaringen met elkaar uit. Een echte releaseparty!

Onze shared innovations aanpak maakt het ook nu weer mogelijk ervaring uit de praktijk te verwerken en de clinical apps nog beter te laten aansluiten bij de dagelijkse praktijk. De nieuwste versie van de clinical apps zijn gebaseerd op stories. Deze stories leiden je direct naar die inzages in het EPD die aandacht behoeft van de FG-ers. Daarbij is het in één oogopslag duidelijk waar je naar kijkt. De niet relevante gegevens worden niet meer getoond, maar zijn uiteraard wel te raadplegen voor nadere analyse. Als bijkomend voordeel is de performance significant verbeterd.

“De AAD & HIM maken mijn werk iedere dag leuker en beter”

Als derde clinical app is de Zorgplatform Monitor gepresenteerd. Via het Zorgplatform zijn de zorgverleners van het ziekenhuis in staat om patiëntgegevens in HiX extramuraal uit te wisselen. De Zorgplatform Monitor geeft op basis van onderliggende data uit HiX inzicht welke HiX-gebruiker dit is geweest en welke informatie het betreft. Belangrijk is uiteraard dat meegenomen wordt of de patiënt daar toestemming voor gegeven heeft.

De opzet die gekozen is voor de AAD & HIM sluit goed aan bij Horizontaal Toezicht. De aanvullende clinical apps voor Horizontaal Toezicht werden goed ontvangen. Deze toepassingen bieden ziekenhuizen de mogelijkheid om voor de IT-component van HT aan te tonen in control te zijn.

De reacties van de aanwezigen was enorm positief en inspirerend. Trucs en tips werden uitgewisseld en nieuw inzichten gedeeld. Wij hebben weer veel use-cases opgehaald, waarmee we de clinical apps nog handiger en slimmer kunnen maken.

Meer weten, of wil je jouw ideeën hierover eens tegen ons aanhouden, stuur een bericht naar bas@iconhc.nl.