Slimme algoritmes nemen controle inzage EPD over.

Medewerker ziekenhuis Roermond snuffelt in bijna honderd dossiers’, zo opende het NOS Nieuws op 15 november. Te vaak lezen we nog berichten van deze strekking en het is niet nodig.

iCON heeft met de clinical apps Autorisatie Analyse Dashboard (AAD) en HiX Inzage Monitor (HIM) een praktische uitwerking gemaakt voor een adequate controle op de inzages en rechten in het dossier. Met de slimme algoritmes worden dagelijks alle loggings gecontroleerd op een behandelrelatie. De verdachte inzages worden visueel gepresenteerd in een interactief dashboard met achterliggende detailinformatie.

Een effectieve controle op de inzage in het EPD maakt organisaties bewust van ‘ongewenst’ gedrag en is mogelijk het grootste voordeel van de inzet van de clinical apps AAD en HIM. Met de AAD & HIM is het ziekenhuis is staat de toegang tot het EPD te monitoren en laat het zien de rechtmatigheid van het gebruik van het EPD serieus te nemen.

Meer weten over de AAD & HIM? Mail naar bas@iconhc.nl