Onze Mensen

Rick Van Maaren

“Ik vind het belangrijk om de zorgprofessional op een natuurlijke wijze mee te nemen in de do’s en dont’s van het ICT landschap en de daarbij veranderende werkprocessen.”

Van oorsprong heeft Rick uitgebreide kennis en ervaring in de zorg opgedaan als verpleegkundige en manager van diverse zorgafdelingen. Na de studie Informatica raakte hij betrokken bij meerdere innovaties en implementaties van zorgprojecten wat uiteindelijk tot zijn belangrijkste werkterrein is gaan behoren.

“De grote uitdaging is om tot de juiste afstemming tussen ICT en zorgproces te komen. Wat is gewenst maar ook wat is mogelijk en realistisch. Soms moet je daar ook een beetje pragmatisch mee om gaan. Als projectleider heb je tenslotte met veel verschillende professionals te maken, die ieder hun steentje bij willen dragen aan het verbeteren van de processen.

Vanuit mijn achtergrond én ervaring op ICT-zorggebied vind ik het belangrijk om de zorgprofessional op een natuurlijke wijze mee te nemen in de do’s en dont’s van het ICT landschap en de daarbij veranderende werkprocessen.

Samenwerking, in een goede sfeer en op basis van transparantie en vertrouwen, is de kern voor een succesvolle implementatie waarbij de ervaring en kennis van de zorgverlener voor belangrijke input en een gedragen resultaat zorgen”.

Rick houdt van reizen, liefst met een uitdagend tintje. Of dat nu gaat om op zijn motor flinke ritten te maken of met een 4×4 door de ruige natuur. Zolang het maar een beetje van de platgetreden paden af kan.