Onze Mensen

Rick Janssen

“Mensen enthousiasmeren voor een traject werkt motiverend. ”

Werken in het ziekenhuis is Rick niet vreemd. Na het werken als intern transportmedewerker tijdens zijn studie, en als projectmedewerker EZIS ná zijn studie, heeft hij nu helemaal zijn plek gevonden op het gebied van ZORG & ICT consultancy bij iCON.

Rick houdt van reizen en vindt plezier in het ontmoeten van nieuwe mensen. Zo heeft hij in de zomer van 2015 als vrijwilliger in Ecuador gewerkt. “Ik gaf bijles Engelse aan locals.” Zo vertelt Rick enthousiast. “Wat mij vooral aansprak bij deze stichting was het feit dat de ontwikkeling van de mens in het geheel centraal staat. Mensen met elkaar laten converseren, zelfvertrouwen geven, en daarbij een lach hanteren. Dit werkt geweldig.” De resultaten die Rick na vier weken vrijwilligerswerk heeft mogen ervaren in Ecuador waren indrukwekkend.

Dezelfde elementen hanteert Rick ook in zijn werk, dit is mede waarom hij zo op zijn plaats is bij iCON. Op dit moment ondersteunt Rick de beheerafdeling van een fusieziekenhuis. Door het samengaan van de organisatie en de migratie naar één generiek ZIS/EPD, komen er veel veranderingen op de afdeling af. Hierbij kan Rick zijn analytische blik en gevoel voor sociale relaties uitstekend combineren. Hij begeleid onder andere de vaste medewerkers bij het invullen van de nieuwe rol en werkzaamheden. Daarbij weet hij vertrouwen en rust te creëren, een kwaliteit die ook bij zijn vrijwilligerswerk in Ecuador prima van pas kwam.