Onze Mensen

Mira Lange

“Een project is voor mij pas afgerond als ik mijn kennis en kunde heb overgedragen. Als ik word gevraagd voor een upgrade, dan wil ik de boel zo achterlaten dat het ziekenhuis het de volgende keer zelf kan doen.”

“Ik denk als potentiële patiënt en minder als consultant,” vertelt Mira Lange over haar werk bij iCON. “Je werkt mee aan de kwaliteit van de zorg. Maar de zorg zit in een raar krachtenveld, tussen regels, financiering en professie. Uiteindelijk gaat het om de patiënt die geholpen moet worden. Je wilt meer naar kwaliteit kijken, maar hoe meet je nou de kwaliteit van de zorg?”

“Als ik iets doe, dan doe ik dat voor de volle 100%”

Mira pakt de zaken graag grondig aan: “Als ik iets doe, dan doe ik dat voor de volle 100%. Zo zit ik als mens in elkaar. Ik wil samen met de klant stappen zetten. Een project is voor mij pas afgerond als ik mijn kennis en kunde heb overgedragen. Als ik word gevraagd voor een upgrade, dan wil ik de boel zo achterlaten dat het ziekenhuis het de volgende keer zelf kan doen.”

“Elk project doe je samen met de klant. Er zijn altijd mensen van het ziekenhuis bij betrokken. Als consultant betekent het vooral het kunnen communiceren met al deze betrokkenen. Uiteindelijk zoek je naar de speelruimte om het zo goed mogelijk te doen en met de beste oplossing te komen. Er zijn immers meerdere wegen naar Rome”.

Uiteindelijk gaat het om mensen, aldus Mira: “Altijd is de zingeving richting patiënt belangrijk. Anders zou ik het niet kunnen. Het klinkt misschien vreselijk nobel, maar het is wel mijn drive. Je staat in de zorg altijd dicht bij het leven.”