Onze Mensen

Lambert Van Eekelen

“Bij de iCON-consultants zag ik een betrokken en tegelijker­tijd ontspannen manier van werken. Dat past bij mij.”

“Mijn carrière in de zorg ben ik als militair gestart bij de geneeskundige troepen,” vertelt Lambert van Eekelen. “In mijn diensttijd ben ik me verder gaan verdiepen in de zorg en heb ik onder meer de academische studie zorgmanagement gevolgd. Uiteindelijk werd ik hoofd bedrijfsvoering van het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht. Tijdens de EZIS-implementatie maakte ik voor het eerst kennis met de consultants van iCON.”

“Soms moet je zaken onder een vergrootglas leggen.”

“Bij de iCON-consultants zag ik een betrokken en tegelijker­tijd ontspannen manier van werken. Dat past bij mij. Werk en mijn privé-leven lopen bij mij wat door elkaar. Mijn dochters zitten op hockey, paardrijden, scouting en hobo-les, dus speel ik regelmatig voor taxichauffeur. Door ‘het nieuwe werken’ kan ik daar ruimte voor maken.”

Lambert heeft een bedrijfskundige achtergrond en daarnaast sociologie gestudeerd: “Ik richt me op procesanalyses waarbij ik inventariseer wat de informatiebehoefte is. Binnen het werk voor iCON zie ik het als mijn missie om processen te verbeteren bij de klanten. Ik denk dat er echt structurele verbeteringen mogelijk zijn. Prestatie-indicatoren zijn niet alleen een noodzaak, maar ook nuttig. Met de cijfers in je hand kunt je een organisatie een spiegel voorhouden.”

“Het leuke van het werk bij iCON is dat ik bij meerdere ziekenhuizen in de keuken mag kijken. De ene keer heb je daarbij een helicopterview nodig, waarbij je denkt in modellen en structuren. Maar soms moet je zaken onder een vergrootglas leggen.”