Onze Mensen

John Van Zaanen

“Als projectleider begeleid ik vaak projectteams met programmeurs, beheerders, medici en andere zorgverleners. Naast de techniek zit er een behoorlijke medisch inhoudelijke kant aan het werk.”

De verpleegkundig informaticus John van Zaanen werkt al vanaf het begin bij iCON. “Ik realiseer projecten waarbij het gaat om het uitwisselen van gegevens. Door koppelingen te maken tussen systemen wordt het makkelijker voor de zorgverlener. In plaats van invullen van allerlei formulieren wordt het dan een kwestie van een vinkje zetten om orders uit te zetten.

“Koppelingen maken zorgpaden concreet”

Als projectleider begeleid ik vaak projectteams met programmeurs, beheerders, medici en andere zorgverleners. Naast de techniek zit er een behoorlijke medisch inhoudelijke kant aan het werk.”

Het werk voor iCON is niet het enige waarmee John zich bezighoudt. Onder de naam Big Cheese Webworks bouwt John aan websites voor uiteenlopende bedrijven. “Als eenmanszaak bouw ik voor bedrijven een digitaal visitekaartje op internet. Je moet dan denken aan kleine bedrijfjes uit de MKB-hoek, zoals een Bed & Breakfast of een thuiszorgbedrijfje. Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby, waaraan ik ’s avonds en in het weekend veel tijd besteed. Het gepuzzel aan websites helpt me ook mijn kop leeg te maken. Voor het geld hoef ik het niet doen.”

Maar niet alles bij John draait om computers: “Het ultieme genot is samen een goede whisky drinken in een cottage ergens in Ierland of Schotland. Midden in de ruige natuur, ver weg van de bewoonde wereld en alles wat met computers te maken heeft.”