Onze Mensen

Annemiek Zwetsloot

“Samen weten we heel veel op ons vakgebied waardoor niets onmogelijk is.”

Na haar studie organisatie wetenschappen heeft Annemiek een tijd door Ecuador, Peru en de Galapagos eilanden gereisd. Terugkijkend hebben met name de dieren op de eilanden een grote indruk achtergelaten. Hun aanpassingsvermogen aan de steeds weer wijzigende omstandigheden maakt dat ze kunnen overleven. Ook voor organisaties geldt dat ze zich blijvend moeten aanpassen aan de veranderingen in de maatschappij.

Al tijdens haar studie maakte Annemiek kennis met de gezondheidszorg als begeleider van verstandelijk gehandicapten. Er was direct een klik met de cultuur en haar interesse voor de organisatie van de zorgverlening was gewekt. “Mijn kennis vanuit de studie en ervaring binnen de zorg paste prima bij de uitdaging waar ALERT, als nieuwe leverancier van zorgsystemen, voor stond. Als consultant vond ik direct mijn weg. Helaas was ALERT genoodzaakt haar activiteiten in Nederland af te bouwen. In die periode kwam ik in contact met iCON. Ik was gecharmeerd van de ongedwongen sfeer en de brede kennis binnen de organisatie. Samen weten we heel veel op ons vakgebied waardoor niets onmogelijk is”.

“Wat ik leuk vind is om verschillende partijen aan tafel te krijgen en dan samen een oplossing te bedenken. Een gedragen oplossing beklijft ook veel beter”. Als voorbeeld geeft Annemiek een ervaring binnen haar huidige project op een Spoedeisende Hulp (SEH). Huisartsen moeten tijdig een bericht ontvangen van de SEH, dit is complex om te organiseren. We hebben te maken met verschillende disciplines, specialismen en arts-assistenten. “Ieder specialisme heeft het proces net anders ingericht. Het geeft een goed gevoel wanneer het dan lukt om voor alle partijen een passende oplossing te realiseren.”