Leandra Spadon, informatie adviseur

‘Het zelf kunnen gaan voor je kernwaardes maakt voor mij het verschil’.

Vorig jaar heb ik een lijstje gemaakt van kernwaardes, die ik graag wil terugvinden in mijn werk. Een hele belangrijke voor mij is authenticiteit. Werken in een omgeving waar ik mezelf kan zijn geeft me energie en ruimte om me te ontwikkelen.

Dit voorjaar werd ik gevraagd als projectleider bij een ziekenhuis voor de implementatie van specifieke Klinicom functies. Ik ben verantwoordelijk voor de inrichting en het testen. De programmamanager zette de druk er terecht flink op omdat we slechts drie maanden hadden om live te gaan. ‘Wees vooral scherp op de actielijsten en planning’, was zijn devies bij binnenkomst.

Ik raakte na een paar weken volledig in de stress en belde mijn collega Folkert Botma voor advies. Ik twijfelde of deze rol wel bij mij paste. Mijn kracht ligt in het maken van verbindingen en het aangaan van relaties. Het enige wat Folkert zei was; ‘doe dat dan!’ Ik ben de volgende dag direct zo aan de slag gegaan, zonder uiteraard het overzicht uit het oog te verliezen. Als een vis in het water voelde ik me en het project is keurig op tijd afgerond. Wat ik hiervan heb geleerd? Het hebben van kernwaardes is één. Het er zelf voor durven gaan, maakt het verschil!

Terug naar werken bij
of lees meer over onze oplossingen