Kevin van Ruiten, informatie adviseur

‘Ik zag vele mogelijkheden om met data mooie dingen te doen voor de apotheek’

Nu alweer tweeëneenhalf jaar geleden ben ik bij iCON komen werken. Ik werkte bij het Alrijne ziekenhuis en ik had een hoofd vol ideeën, maar er was geen ruimte binnen de afdeling om ze uitgevoerd te krijgen. Ik zag vele mogelijkheden om met data mooie dingen te doen voor de apotheek en kwam in contact met mensen van iCON healthcare.

In het begin was het even zoeken waar ik mijn kennis en kunde kon toepassen en hoe ik onderscheidend kon zijn. Ik kwam in contact met de logistiek manager van de Erasmus MC apotheek en ik wist het meteen… ‘Dit ga ik voor hen oplossen’. De vernietiging van geneesmiddelen liep razendsnel op en moest onder controle komen.

Als eerste organiseerde ik een scrumsessie om alle details helder te krijgen. Vervolgens heb ik drie dagen mijn hoofd gebroken over de technische oplossing. Welke data heb ik nodig en hoe kan ik dit combineren om de juiste inzages te krijgen. Gedurende de ontwikkeling hebben wij nog twee sessies gehad om een goede afstemming met de gebruiker te hebben. Na een doorlooptijd van iets meer dan een maand hadden wij de oplossing technisch gereed. Met visualisaties wilden wij de oplossing laagdrempelig en gebruikersvriendelijk maken. Mijn collega Bart de Boed heeft hier oog voor en met PowerBI heeft hij er een fraaie clinical app van gemaakt. Aanvullend biedt de app de mogelijkheid om te voorspellen en daardoor tijdig in te grijpen. Maandelijks hoeven er nagenoeg geen dure medicatie meer te worden vernietigd.

Terug naar werken bij
of lees meer over onze oplossingen