Information Engineer

Je bent handig met data, analytisch sterk en het is je ambitie om het werk voor zorgverleners leuker te maken. En samen met een team van informatie-adviseurs draag je bij tot het succes van self-service BI in de gezondheidszorg. Dat is de kern van de functie Information Engineer binnen iCON.

Functieomschrijving

Als lid van het Clinical Intelligence team (CI) werk de Information Engineer samen met informatie-adviseurs van iCON aan de ontwikkeling van nieuwe informatieproducten voor onze klanten. Deze producten worden ingezet in de aansturing van de zorg en in projecten om procesinnovaties te realiseren. In de rol van Information Engineer ben je actief op het gebied van data-extractie, -visualisatie en -analytics. Hierbij bouw je nieuwe datasets op uit diverse bronnen, zoals ChipSoft, Epic, Nedap en ontwikkel je SSBI- apps. De werkzaamheden vinden deels op kantoor en deels bij de klant plaats.

Wat ga je doen

 • Opstellen van een storyline met bijbehorende indicatoren en deze vertalen naar een dataset.
 • Extractie van data uit de gebruikte systemen, opbouwen van een dashboards.
 • Analyseren van de gegenereerde stuur en management informatie en deze omzetten in verbetervoorstellen.
 • Bevorderen van de datavaardigheid van (eind)gebruikers.
 • Je bent een actief lid van het CI-team en werkt zelfstandig bij klanten. Je participeert in projecten en stemt de werkzaamheden af met de opdrachtgever en collega’s.
 • Participeert in de ontwikkeling van CI binnen het team en binnen iCON als geheel.

Onze klanten

 • ziekenhuizen en andere zorginstellingen

Wij vragen aan jou

 • een zelfstandige werkhouding en een drive om je kennis en ervaring te delen met je teamleden;
 • interesse in de complexe datastructuur van het EPD/ ECD, waarbij ervaring met HiX, EPIC, Nedap of vergelijkbare systemen een pré is;
 • aantoonbare kennis van MS SQL Server en ervaring met het opbouwen van datasets ten behoeve van stuur en management informatie;
 • ervaring met SSBI-tools als Qlik Sense en Power BI en datawarehouses;
 • je het de discipline om veilig om te gaan met vertrouwelijke en bijzondere persoonsgegevens.

Je vervult je functie met de overtuiging dat sturen op data de toekomst is en vindt het leuk om in een team samen oplossingen te maken waar je de gezondheidszorg een stap verder mee helpt.

Wij bieden jou

Je komt te werken in een team met passie voor hun vak en de drive om een toegevoegde waarde te kunnen zijn voor onze klanten. iCON is een platte informele organisatie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid om invulling te geven aan je functie.

Wij stimuleren je om initiatief te nemen en je zowel in het vakgebied als persoonlijk te ontwikkelen

Wij bieden je een fulltime baan voor een jaar met de intentie om deze om te zetten naar onbepaalde tijd. Er bestaat de mogelijkheid om parttime te werken. Onze salarissen zijn marktconform en we hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

“Plezier in ZorgICT is de basis voor succes”

“Vanaf onze start in 2007 hebben wij ons gericht op de implementatie van ICT- oplossingen binnen het primaire proces van het ziekenhuis.” Zo vertellen Martin Alaerds en Henk Winter, beiden partner van iCON, enthousiast. “Onze visie is daarbij altijd dat de zorgverlener plezier moet beleven aan nieuwe toepassing, want alleen dan wordt deze optimaal gebruikt”.

Meer over iCON

Clinical Intelligence

Clinical Intelligence, kortweg CI, is het zorgequivalent van Business Intelligence. CI speelt een hoofdrol in de bedrijfsvoering van de zorg en in tal van zorg gerelateerde innovaties. De groeiende hoeveelheid data vastgelegd in het EPD draagt ertoe bij dat het vakgebied van CI zich razendsnel ontwikkelt.

Meer over CI

Word je enthousiast van deze rol en herken je jezelf in het profiel? Reageer dan direct en voeg jouw CV en een motivatie toe.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Utrechtseweg 129
3702 AC Zeist

info@iconhc.nl

+31 6 50 52 61 25