HiX-data expert2023-04-18T14:01:21+00:00

HiX- data expert

Onze expertise vertaalt zich naar het vermogen om snel de juiste data uit HiX te halen.

Van oorsprong hebben we onze HiX-kennis opgebouwd bij de ondersteuning van de vele EPD-implementaties, zowel bij de inrichting van de HiX-modules als de feitelijke datamigratie. Door de functionele kant te koppelen aan het onderliggende datamodel begrijpen we de betekenis van de data.

Wij zijn daarmee in staat om ziekenhuizen te ondersteunen bij een rijk scala aan data-gerelateerde vragen. Denk hierbij aan aanleveren van kwaliteitsindicatoren zorg, gegevensuitwisselingen naar derde partijen, EPD-conversies of HiX-upgrades en bij het opbouwen van een datawarehouse.

Wat we een grote vlucht zien nemen is het gebruik van HiX-data in specifieke dashboards voor (zorg)professionals en management om directe sturing te kunnen geven aan hun eigen afdelingsproces. Denk hierbij aan de actuele situatie op de SEH, verloop van het programma op de OK, maar ook inzage in het gebruik van HiX voor de functioneel beheerder.

Regelmatig krijgen wij vergelijkbare vragen en om ziekenhuis sneller te kunnen helpen, hebben we een universele HiX-dataconnector ontwikkeld. Dit is een intelligente open-source connector gebaseerd op SQL, genaamd iCONsense. Diverse ziekenhuizen zetten iCONsense in naast hun datawarehouse, om zo gecontroleerd toegang te krijgen tot de data die niet in het datawarehouse is opgeslagen. Voordeel is dat ook (near) realtime informatie op een gestructureerde en gecontroleerde wijze beschikbaar komt.

  • Begrijpen van de betekenis van de HiX data

  • Monitoring van de logging van de meer dan 45.000 dagelijkse inzagen in HiX

  • Verrijken van HIX-data door nieuwe relaties te leggen

  • Weten welke data we uit de ruim 30.000 HiX-tabellen moeten hebben

  • Realtime ontsluiting van HiX-data voor actuele weergave van het zorgproces

  • Vindingrijke data-oplossingen over de HiX-modules heen

Alle berichten
Ga naar de bovenkant