Bas Velders, Informatie Engineer

‘Een paar jaar geleden had ik nooit kunnen vermoeden dat nu een deel van de zorg met een door mij bedachte oplossing zou werken.’

Al 10 jaar werk ik bij iCON en nog steeds verras ik mezelf. Ooit begonnen als beheerder UltraGenda van iSOFT, nu ga ik voorop in de uitrol van de Autorisatie analyse en Inzage Monitor (AAD & HIM) in ziekenhuizen en zorginstellingen.

Met de komst van de AVG waren we in 2018 een verkenning gestart om met data de inzages op het EPD te monitoren. Na de boete van € 460.000,- aan het Haga ziekenhuis voor ongeoorloofde inzages werd het ineens een serieus te nemen onderwerp. Samen met mijn collega Jurjen Tjoonk hebben we een hackethon georganiseerd om tot creatieve oplossingen te komen. Het antwoord was de behandelrelatie! We stelde ons hierbij de vraag of we aan de hand van de data kunnen checken of een inzage legitiem is?

Onze healthcare data ‘nerds’ Bart van Doesburg en Jurjen Toonk doken diep in de HiX database en wist van de jaarlijks 60 miljoen loggings logica te maken. Ruim 2 jaar later draait een groot deel van de HiX-ziekenhuizen met clinical apps AAD en HIM en worden we wekelijks benaderd voor nadere informatie. Afgelopen maand kregen we vragen uit de VVT en GGZ of we een vergelijkbare oplossing konden maken voor deze sectoren. Een paar jaar geleden had ik nooit kunnen vermoeden dat nu een deel van de zorg met een door mij bedachte oplossing zou werken. De kans krijgen om mezelf zo positief te verrassen maakt iCON voor mij uniek.

Terug naar werken bij
of lees meer over onze oplossingen