Nieuw management verrast door mogelijkheden Clinical apps OK

De overgang naar HIX 6.3 in Elkerliek Ziekenhuis was aanleiding voor Evelien Stevenson en Bart de Boed om de clinical apps OK van een update te voorzien. De app bestaat uit het OK-dagoverzicht en een OK-analyse. De apps zijn ontwikkeld met Qlik Sense en halen de data direct uit HiX, Met de grote veranderingen in de database structuur was een upgrade noodzakelijk.

Na de upgrade worden de apps doorgenomen met het nieuwe OK-management. Ze hadden tot op heden nog geen gebruik gemaakt van de apps. Ze waren verrast dat ze iedere vraag met een paar klikken direct beantwoord kregen. Vooral de inzage in de reden van vertraging van OK, leidt tot veel reacties. ‘Eindelijk een manier om onderbouwd een gesprek aan te gaan‘, reageert een van de managers. Het OK-dagoverzicht wordt in het Elkerliek actief gebruikt door de planningsassistenten en we laten zien hoe het lopende OK-programma real time wordt gevolgd. Via alerts worden de verantwoordelijken op de hoogte gehouden of er afwijkingen zijn en hoe daar op in te grijpen.

Om een goed beeld te krijgen van de OK van het ziekenhuis waren Evelien en Bart uitgenodigd voor een toer door het OK-complex. In een mooi blauw pak gehesen, haarnetjes op, lopen ze door sluizen, waskamers, holding en verkoever. ‘Fijn om hier zo te mogen rondlopen, dan weet je gelijk waar je het voor doet’, aldus Evelien tijdens de rondleiding.