iCON verzorgt dit jaar wederom de Health Data Discovery Week voor de opleiding Klinische Informatica aan de TU Eindhoven.

We hebben gekozen voor een uitdagend programma, waarbij de studenten alle stappen doorlopen om vanaf ruwe nietszeggende data tot waardevolle ontdekkingen te komen. Door het hele proces van datamodellering, dashboard design en data discovery zelf te doen, krijgen de studenten inzage in de complexiteit van het totale datatransformatieproces en ervaren ze wat de toegevoegde waarde van data in de praktijk voor ziekenhuizen kan hebben.

De opleiding Klinische Informatica is een tweejarig post-master ontwerpersopleiding die opleidt tot een Professional Doctorate in Engineering (PDEng-graad). Ir. Bram de Kort (lead information engineer) – tevens TU/e alumnus – gaat de cursus namens iCON verzorgen en zal worden bijgestaan door zijn collega Bart de Boed MSc. (senior information engineer). Qlik is bereid gevonden om een Qlik Sense SaaS omgeving ter beschikking te stellen als technisch platform.