Gecombineerde data uit Ultimo en AFAS biedt veel nieuwe inzichten voor Medische Technologie

Kunnen we de financiële gegevens van AFAS niet koppelen aan de data uit Ultimo? Dat was de wens van Paul Bons hoofd Zorgtechnologie van het BovenIJ ziekenhuis. De Self-Service BI module Medische Technologie ontsluit alle data uit Ultimo, alleen zitten de factuurbedragen in AFAS. Bart de Boed als ontwikkelaar van deze module, durfde de handschoen wel op te pakken.

Op 2 maart heeft Bart een hackathon georganiseerd met als doel om de zogenaamde ‘rotte appels’ met bovengemiddelde kosten snel te kunnen identificeren en om te signaleren of de reparatiekosten verband houden met de leeftijd van de apparatuur en daardoor invloed hebben op de geplande levensduur. Vanwege het associatieve datamodel kan er ook meteen gekeken worden naar de kosten per leverancier, inclusief degene waar een servicecontract mee is afgesproken.

De hackaton pakte boven verwachting uit. ‘We hadden geluk dat het jobnummer in Ultimo consequent binnen AFAS is gebruikt voor de inkoopaanvragen. Dit maakt het mogelijk om relaties te leggen’. Binnen één dag ontstond een reeks aan nieuwe en verrassende inzichten. Door deze koppeling met Ultimo kunnen we nu direct vanuit de analyse werkopdrachten controleren, aanpassen en uitvoeren.