Half time principe van toepassing bij upgrade HiX medicatie-overzichten.

Hanna Sadiqi is binnen de werkgroep EVS en Logistiek verantwoordelijk voor het omzetten van de medicatie-overzichten van het logistieke proces. ‘In eerste instantie leek het me geen al te grote klus. Tijdens de inventarisatie van de in 6.1 gemaakte overzichten liep de teller al snel op richting de 500 overzichten en begon ik me toch wat zorgen te maken’, aldus Hanna.

Door goed naar de mogelijkheden van de standaard content te kijken samen met de betrokken apothekers en assistenten konden er 300 worden afgevinkt. De exportbestanden van overige 200 zijn geconverteerd binnen de overzichtsgenerator. Dat leek aanvankelijk goed te gaan totdat tijdens het testen bleek dat in nagenoeg alle overzichten fouten zaten.

De databasestructuur is binnen HiX 6.3 dermate aangepast dat het één op één overzetten van de overzichten niet mogelijk is. Voor Hanna betekende dit alle datavelden uitkammen en net zo lang zoeken totdat het overzicht voldeed. Hanna aanvullend; ‘Het is een enorme puzzel geweest om alle data in de overzichten weer terug te krijgen. Het was geen leuk werk, maar ik kan de kennis nu overal gebruiken en dat is wel fijn.