Webinar Medische Technologie: Meerjaren investeringsplan & efficiënte vervanging apparatuur 

Helder inzicht in de verwachte kosten voor de komende jaren is niet altijd even makkelijk. Zo ontdekte Sandra van den Heuvel, manager Medische Technologie van het Franciscus Gasthuis en Vlietland ziekenhuis, toen haar gevraagd werd een meerjaren investeringsplan aan te leveren. Haar veiligheidsmanagementsysteem (Topdesk) bevat namelijk alleen het eerstvolgende vervangingsmoment van medische apparatuur, waardoor deze na dit moment niet meer voorkomt. Dit leidt tot een onderschatting die steeds groter wordt naarmate men verder in de toekomst kijkt. 

Dit probleem heeft Sandra opgelost in samenwerking met iCON door slim gebruik te maken van beschikbare data en deze te verrijken met berekende vervangingsmomenten tot 30 jaar in de toekomst. Deze informatie is gekoppeld aan onder andere het aantal verstoringen en de onderhoudsinformatie. Hierdoor heeft zij niet alleen duidelijk inzicht in de verwachte kosten, maar ook in welke apparaten daadwerkelijk aan vervanging toe zijn en kan zij een efficiënt vervangingsplan maken. 

Op donderdag 10 juni gaat Sandra jullie laten zien hoe zij dit realiseert met de Medische Technologie Suite. Deze is ook beschikbaar voor Ultimo. Meld je aan door een mail te sturen naar bart.de.boed@iconhc.nl en ontvang een uitnodiging om mee te doen aan de webinar van 10 juni 16:00-16:30.