Eerste revalidatie centrum kiest voor HiX Inzage Monitor (HIM)

Op 29 maart 2021 heeft het revalidatie centrum Reade uit Amsterdam opdracht gegeven voor de implementatie van AAD en HIM. Daarmee zijn ze het eerste revalidatiecentrum met een HiX EPD dat kiest voor de iCON oplossing.

Op 29 april start bij Reade de audit voor NEN 7510 certificering. Voor de controle op de inzage-logging was men op zoek naar een goede tooling.  Met de keuze voor AAD en HIM is Reade eenvoudig in staat de autorisaties en gebruik van het dossier te monitoren. AAD en HIM ondersteunen de self-assessment normering uit de ‘Gedragslijn toegangsbeveiliging digitale patiëntendossiers’ van de NVZ en NFU. Daardoor is de FG’er  in staat de auditor of de inspectie direct antwoorden te geven over de rechtmatigheid van het gebruik van het EPD en de getroffen maatregelen.

Samen met Reade gaan we de huidige oplossingen modificeren om zo nog beter aan te  sluiten bij de specifieke wensen van de revalidatie centra.