Grip op onrechtmatige inzages in het EPD, hoe dan..?

Een middelgroot ziekenhuis heeft dagelijks zo’n 45.000 inzages in het EPD te verwerken. Hier grip op houden is een hele uitdaging maar zeker niet onmogelijk. De slimme business rules van de HiX Inzage Monitor (HIM) controleren alle inzages en zijn in staat in 98% van de gevallen een behandelrelatie vast te stellen. Dit betekent niet dat de overige 2% onrechtmatige inzages zijn. Wel is het een stuk eenvoudiger om hierin patronen te ontdekken en gericht te controleren. Dit kan op patiënt- en  medewerker- niveau. Met deze analyse worden de business rules steeds verfijnder, de controle verbetert en het ziekenhuis laat zien privacy serieus te nemen.

iCON biedt de HIM samen met het Autorisatie Analyse Dashboard (AAD). Wij ontwikkelen samen met het ziekenhuis de business rules en maken hier gebruik van de ervaring van de 12 ziekenhuizen die onze oplossing al gebruiken. Daarnaast ondersteunen wij het ziekenhuis bij de controle op inzage, analyse van patronen en inrichting van de autorisaties.