Change Directed Testen op HiX

Change Directed Testing (CDT) is een nieuwe manier van testen. CDT legt de focus bij het testen op verschillen tussen de huidige productie/test- en de geüpdate acceptatie omgeving.

Elk ziekenhuis heeft te maken met het testen van updates van de EPD-inrichting. Het testproces bestaat voornamelijk uit het doornemen van leveranciersdocumentatie (release notes), gevolgd door het testen van de applicatie op specifieke onderdelen en de regressietest. Echter is tot aan livegang van de nieuwe update een verrassing welke functionaliteit wel of niet behouden blijft.

De Wijzigingen Monitor ondersteunt CDT en controleert per module miljoenen objecten, velden en instellingen op wijzigingen. Ook wordt het gebruik van het object, zoals een orderdefinitie of vragenlijst zichtbaar. Met dit laatste kan een gedegen testprioritering worden bepaald.

Met het inzetten van de Wijzigingen Monitor worden verrassingen voorkomen en zeeën aan tijd bespaard. Lastig te doorgronden release notes kunnen terzijde worden geschoven en alleen de daadwerkelijke gebruikte functionaliteit binnen het ziekenhuis wordt getest. Door inzichtelijk hebben wie geconfronteerd wordt met welke wijzigingen, biedt de Wijzigingen Monitor de unieke mogelijkheid om de gebruikers gericht te informeren over de veranderingen.

De Wijzigingen Monitor kan worden aangeschaft als onderdeel van de ProActief-beheer suite of geïntegreerd in Supportbook.