Van 30% naar 100% e-recepten

Vanuit de VIPP B2 regeling is een subsidie pot beschikbaar gesteld voor alle (niet academische) ziekenhuizen voor het behalen van 30% elektronische recepten. Maar waarom zou je genoegen nemen met 30% van een veiliger en efficiënter recept? Daarom heeft het Erasmus MC er voor gekozen om zoveel mogelijk recepten digitaal te versturen naar de apotheken. Om actief op deze gedragsverandering te kunnen sturen hebben we samen met het projectteam een receptendashboard ontwikkeld. Op basis van actuele informatie voorziet de apotheek alle afdelingshoofden regelmatig van het percentage e-recepten, zodat zij dokters kunnen complimenteren of aanmoedigen in het gebruik. Inmiddels gaat 70% digitaal en wordt de telefonische poli-afspraak volledig gefaciliteerd!

Bent u geïnteresseerd in de webinar die we over het dashboard maakte? Stuur dan een berichtje naar annemiek.zwetsloot@iconhc.nl voor de link.