Ziekenhuisapothekers goed voorbereid op tweede Coronagolf

De druk op de IC is gelukkig weer afgenomen en terug naar normale proporties. Door de plotsklapse grote instroom van langdurige IC-patiënten, heeft de apotheek van het Erasmus MC doen besluiten de patiënten te monitoren via een IC-sedatie dashboard. Om snel inzicht te krijgen in welke patiënt een hoge dagdosering aan sedatiemiddelen verbruikt, kijkt IC-apotheker Nicole Hunfeld dagelijks naar het IC-sedatie dashboard. Inmiddels is de spreiding van het medicatiegebruik in mg/kg/uur bij de patiënten op de IC afgenomen doordat de apothekers in samenwerking met de IC gericht het gesprek kunnen voeren op basis van realtime informatie.

Nu de discussie oplaait over een mogelijke tweede Coronagolf, bieden wij u de kans samen met het Erasmus MC om beter voorbereid te zijn. Bent u geïnteresseerd stuur dan een berichtje naar annemiek.zwetsloot@iconhc.nl. U ontvangt dan van haar een link naar de opgenomen webinar waarin Nicole verteld over de inzet van deze oplossing.