Uitrol van VIPP B2 het digitaal versturen van recepten

‘Je dient de voorschrijver mee te nemen in deze verandering. De meerwaarde is dat het tijd bespaart. Zodra het kwartje valt, heb je de gehele polikliniek mee’, aldus Annemiek Zwetsloot, projectleider VIPP B2 namens iCON healthcare. Bij meerdere ziekenhuizen, waaronder Alrijne ziekenhuis, heeft het medicatie management team van iCON de projectleiding verzorgt voor de implementatie van de VIPP B2.

ICT blijft mensenwerk en toch zien we nog vaak een overwegend technische insteek. Logisch, want de nodige technische uitdagingen moeten wel overwonnen worden, zoals het delen van labwaarden voor de nierfunctie en de indicatie voor add-on medicatie. Hiervoor hebben we aparte rules gebouwd in het EPD. Echter het betrekken van de openbare apothekers in de regio voor een nauwkeurig afstemming, is net zo belangrijk voor het succes van het project.

Nieuw versnellingsprogramma van start

In maart 2020 gaat de nieuwe VIPP (VIPP 5) regeling van start, waarbij uitwisseling van medische gegevens, waaronder medicatiegegevens, tussen instellingen centraal staat. Instellingen hebben tot 30 april de tijd om subsidie aan te vragen. Meer weten, neem gerust contact op!