Onder druk wordt alles vloeibaar.

Zo ook de samenwerking tussen BovenIJ, Franciscus Gasthuis & Vlietland en iCON healthcare. Zaterdag 21 maart ging versie 1 van de clinical app COVID-19 in productie. Drie dagen later versie 2 live gegaan met aandacht voor de bezetting van de SEH-kamers en ligduur per patiënt. Inmiddels hebben we de instroom, uitstroom, locatie van alle zowel negatief als positief geteste patiënten real time in beeld. Uiteraard met alle onderliggende detailinformatie van ligduur, leeftijd etc. Er wordt nu hard gewerkt aan versie 3 met een verdere verdieping van het beddenhuis en betrokken behandelaars.

Clinical app COVID-19 binnen 4 dagen live gegaan.

Zaterdag een week na de eerste maatregelen van de overheid is de clinical app COVID-19 live gegaan. We werden direct na het weekend gebeld door Bovenij Ziekenhuis met de spoedvraag; ‘Kunnen jullie een analyse-dashboard maken om de COVID-19 verdachte patiënten, die binnenkomen op de SEH te volgen?’ De volgende dag ging de telefoon weer en kwam een soortgelijke vraag van het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Alle twee HiX-huizen die Qlik Sense als BI-omgeving gebruiken. Precies 4 dagen later op zaterdagochtend 21 maart zijn in beide huizen de dashboards in gebruik genomen. Met een universele data-connector halen we iedere 30 minuten de data uit HiX. Daarmee kunnen we overall informatie geven van het aantal verdachte- en positief bevonden patiënten en waar ze in het ziekenhuis liggen. Met de mogelijkheid om in te zoomen op patiëntniveau.