Alle berichten

Mark Mannaart is verleden jaar door het Erasmus MC gevraagd om het Clinical Trial Centrum financieel gezond te maken. Ruim 70 medewerkers CTC zijn dagelijks actief met het leveren van ondersteuning voor studies. Het CTC vormt een belangrijke schakel in de klinische onderzoeken van het ziekenhuis. Zij leveren expertise op het gebied van trial-datamanagement en studie-monitoring.

“Mijn doel is om het CTC binnen drie jaar break-even te laten draaien”, aldus Mark Mannaart manager CTC. Samen met de controller ging hij aan de slag om met grote Excel spreadsheets analyses te maken. Al snel kwamen ze tot de conclusie dat de bezettingsgraad te laag was, alleen konden ze geen verklaring vinden. Nieuwe spreadsheets werden gemaakt, alleen zagen zijn teamleiders op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer.

Samen met iCON werd besloten om SSBI te introduceren. Een nieuwe technologie waarmee de professionals zelf in staat zijn data tot in detail te verkennen en tot juiste analyses te komen op basis van specifieke apps. Op maandag 28 mei heeft de overdracht plaatsgevonden van de CTC-app. De data wordt nu wekelijks Oracle ververst en teamleiders kunnen nu dagelijks analyses maken van de bezettingsgraad en zo nodig proactief ingrijpen.

“Als we dit goed in de klauw krijgen, dan wil ik ook de efficiency van de studies gaan volgen door de data van het trail-managementsysteem om te zetten in een nieuwe app”, zegt Mark ambitieus.