Alle berichten

Medicatieverificatie bij u ook digitaal?

Medicatiefouten vormen een van de grootste veiligheidsrisico’s voor patiënten. Bij opname moet bekend zijn welke geneesmiddelen een patiënt gebruikt, zodat het juiste medicatiebeleid kan worden voortgezet. Een veel voorkomende oorzaak bij medicatiefouten is een onjuiste of onvolledige medicatielijst. Daarom is medicatieverificatie één van de top vijf prioriteiten van de IGJ.

Een digitale oplossing voor medicatieverificatie is inmiddels met succes in de RIVAS Zorggroep geïmplementeerd en wordt naar volle tevredenheid gebruikt. Samen met de ziekenhuisapotheek hebben we een digitale medicatieverificatie workflow ontwikkeld binnen HiX. De initiatie, verificatie en terugkoppeling vormen één logisch proces. Door gebruik te maken van orders met vooraf ingevulde gegevens, wordt de verificatie snel uitgevoerd en ligt deze direct vast in het dossier van de patiënt. Slim ingerichte schermen zorgen voor een helder overzicht van de gegevens en maken het mogelijk de noodzakelijke managementinformatie eenvoudig af te leiden.

Inmiddels maakt ook MCH/Bronovo gebruik van deze digitale oplossing voor de medicatieverificatie.